Міністерство соціальної політики перевірятиме інформацію профспілок про факти виникнення заборгованості по зарплаті. Про це повідомив директор Департаменту заробітної плати та умов праці Олександр Товстенко.

Він повідомив, що міністерство зверталося до представників профспілок з проханням негайно повідомляти про будь-які відомі їм факти затримки з виплатою зарплат. «Ми зацікавлені в отриманні достовірної інформації про стан виплати зарплат. Просимо представників профспілок напряму повідомляти Міністерству соціальної політики про наявні негативні факти, щоб ми могли оперативно реагувати на них», - зазначив він.

За словами Товстенка, сьогодні міністр соціальної політики поставила завдання Державній інспекції України з питань праці жорстко реагувати на кожне повідомлення про наявність заборгованості по зарплаті. Разом з тим, він прокоментував інформацію деяких ЗМІ про те, що нібито держава заборгувала 5 мільйонів гривень педагогам за грудень. «Згідно з інформацією, наданою міністерству керівниками обласних адміністрацій, заборгованості по зарплаті, яка має бути виплачена до 31 грудні 2012 року, немає», - зазначив Товстенко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

252