У Державній службі з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва України заявляють, що посвідчення про відрядження скасовано і вимога його пред'явлення є незаконною, повідомляє прес-служба Держпідприємництва.

Наказом Міністерства фінансів України від 21 червня 2011 року №738 «Про визнання таким, що втратив чинність, наказу Державної податкової адміністрації України від 28.07.1997 року №260» була скасована форма посвідчення.

Відтепер посвідчення оформляти не потрібно, достатньо наказу на відрядження, відповідно до якого визначається кількість днів, проведених у відрядженні.

У Держпідприємництві підкреслили, що згідно з наказом Міністерства фінансів України «Про внесення змін до Інструкції про службові відрядження в межах України та за кордон» №362 від 17.03.2011 року і зареєстрованого в Міністерстві юстиції України №410/19148 від 17.03.2011 року сума добових визначається згідно з наказом про відрядження та відповідними первинними документами. За відсутності наказу добові витрати не виплачуються.

Документами, що засвідчують вартість завданих витрат, є розрахункові документи. Питання виходу працівника на роботу в день вибуття у відрядження і в день прибуття з відрядження повинне регулюватися правилами внутрішнього трудового розпорядку організації.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1944