Станом на 14 січня, за даними Державної авіаційної служби України, пасажирів, які залишаються за кордоном через скасування авіарейсів компанії «АероСвіт», немає, повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури.

У період з 8 по 14 січня були заплановані та виконуються додаткові рейси з/в Єревана, Баку, Праги, Тбілісі, Калінінграда, Софії, Ларнаки й Астани. Сьогодні здійснюються 2 додаткові рейси (Прага і Будапешт). Загалом упродовж зазначеного періоду авіакомпанією «АероСвіт» виконано 104 рейси. Також виконані додаткові рейси авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» та «Роза Вітрів», якими перевезено 1 450 осіб. Загальна кількість перевезених пасажирів складає 12 383 осіб. Про це повідомив на брифінгу 14 січня голова Державної авіаційної служби України Анатолій Колісник.

У зв'язку з введенням тимчасового розкладу польотів і з метою його забезпечення та інформування пасажирів про оперативні зміни в графіку рейсів у відповідності з наказом по авіакомпанії «АероСвіт» №5 від 11.01.2013 р. у авіакомпанії створений аварійний штаб, який з 11 січня функціонує в цілодобовому режимі.

За станом на 14 січня зафіксовано 1700 звернень громадян щодо отримання компенсації та повернення коштів за невикористані квитки. Компанією проводиться виплата грошей і приймаються замовлення на додаткову компенсацію.

У свою чергу на вимогу Державіаслужби аеропорти додатково інформують про права пасажирів у випадку відмови в перевезенні, скасування чи тривалої затримки авіарейсів.

Новий графік рейсів до кінця зимової навігації 2013 року (до 31 березня 2013 року) компанія «АероСвіт» мала надати Державіаслужбі 11 січня. Однак новий графік був наданий 14 січня.

Також при Державіаслужбі працює цілодобовий телефон гарячої лінії для вирішення проблемних питань пасажирів авіакомпанії «АероСвіт» (044) 351-55-10. Вся отримана інформація невідкладно надсилається в авіакомпанію «АероСвіт» з метою проведення відповідних заходів.

Робота щодо повернення додому українських громадян і впорядкування українських міжнародних і внутрішніх авіарейсів здійснюється під контролем віце-прем'єр-міністра України Олександра Вілкула.

Як повідомляв ForUm, прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив віце-прем'єр-міністру Олександру Вілкулу розібратися з ситуацією, що склалася навколо авіакомпанії «АероСвіт».

Авіакомпанія була змушена скасувати низку рейсів через призупинення обслуговування в деяких аеропортах, зокрема у Варшаві, Стокгольмі, Копенгагені, Тель-Авіві. Зупинка літаків компанії в зазначених пунктах, у свою чергу, обмежила можливості «АероСвіту» в забезпеченні своєчасного виконання рейсів в інших напрямках.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

251