У деяких мусульманських країнах, таких як Іран і Саудівська Аравія, почали одна за одною виходити книги з «ісламського етикету». Серед іншого в них розповідається, як і в яких випадках чоловікам варто бити своїх дружин.

Так, автор книги «Жінка в ісламі» Мохаммед Камаль Мустафа вважає, що жінку варто бити прутом (але не дуже товстим), оскільки удари повинні принести їй в першу чергу «не фізичні, а духовні страждання». При цьому автор рекомендує чоловікам «наносити удари по чутливих частинах тіла: по обличчю, в груди, живіт, голову і так далі», передає «NEWSru.com».

З колегою не згоден експерт з сімейних стосунків Газі аль-Шімарі з Саудівської Аравії. Він пише, що бити жінку по обличчю не варто у жодному разі, а самі удари повинні бути несильними і м'якими. Крім того, на його думку, чоловікові слід неодмінно попереджати дружину про те, скільки ударів він збирається їй нанести. Психолог вважає, що в деяких випадках жінку можна провчити зубною щіткою або подібним дрібним предметом, проте категорично не схвалює нанесення ударів тарілкою, ножем або пляшкою з водою.

Автор книги «Про підпорядкування жінки в ісламі» Гассан Аша чітко формулює випадки, в яких чоловікові варто розпускати руки. Такий метод впливу на дружину допустимий, якщо вона відмовляється чепуритися перед зустріччю з чоловіком, не хоче задовольняти його сексуальні потреби, нехтує своїми релігійними обов'язками і без дозволу залишає будинок.

Alpha

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

258