Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив перевірити дотримання правил безпеки та робочий стан систем опалення у навчальних та дитячих дошкільних закладах. Відповідне доручення глава уряду дав під час засідання Кабінету Міністрів 14 січня, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

Приводом для такої позапланової перевірки став випадок, який стався 13 січня на Житомирщині. Там вночі в дитячому садку стався вибух у котельні. За попередніми даними перевірки за даним фактом вже виявлено низку саме організаційних недоліків, які побічно призвели до такої ситуації.

«Попереду, за прогнозами синоптиків, холоди. Тому відповідно навантаження на системи опалення збільшуватимуться. Технічний стан котелень повинен бути надійним», - зазначив Азаров.

Глава уряду підкреслив необхідність підійти до цього питання максимально відповідально, адже саме формальний підхід до обстеження систем при введенні їх в експлуатацію та до атестації на правила безпеки персоналу може стати причиною аварій.

Тож нині працівники Держтехногенбезпеки мають повторно перевірити всі об'єкти та персонал систем опалення в дитячих установах - школах, садочках, інтернатах.

Як раніше повідомляв ForUm, 13 січня в селі Першотравенськ Баранівського району Житомирської області на території дитячого садка в котельні стався вибух твердопаливного опалювального котла.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

307