Військово-морські сили Збройних сил України у 2013 році виконуватимуть завдання в Аденській затоці, Середземному і Чорному морях.

Як повідомили в прес-центрі командування українських ВМС, про це заявив тимчасово виконуючий обов'язки командувача ВМС ЗС України віце-адмірал Сергій Єлісєєв, виступаючи сьогодні, 14 січня, на мітингу особового складу Центру морських операцій ВМС ЗС України з нагоди початку нового навчального року.

Він зазначив: «Передбачено виконання завдань кораблями в Аденській затоці, Середземному і Чорному морях, а також на річці Дунай. Ми плануємо участь сил в операціях «Океанський щит», «Активні зусилля» і «Чорноморська гармонія», активаціях з'єднання БЛЕКСІФОР та міжнародних навчаннях. Тому головні зусилля в бойовій і психологічній підготовці будуть спрямовані на досягнення можливостей, необхідних для виконання поставлених завдань».

Єлісєєв зазначив, що 2013 рік буде для українських ВМС не менш значущим, ніж попередній, і винятково важливим. «Це, в першу чергу, пов'язано з початком виконання нашого головного завдання в мирний час - несення бойової служби», - додав віце-адмірал, передає «УНІАН».

За його словами, в поточному році буде продовжено відновлення технічної готовності озброєння і військової техніки, і пріоритетом тут стане завершення ремонтів та модернізації кораблів бойового ядра.

Єлісєєв повідомив, що торік змінено пріоритети і підходи в судноремонті - здійснено перехід від ремонтів окремих агрегатів і систем озброєння до проведення комплексних ремонтів кораблів, що, в свою чергу, дозволить у 2013 році почати несення бойової служби, активізувати міжнародне співробітництво та забезпечити присутність ВМС у важливих для України районах Світового океану.

Нагадаємо, начальник Генерального штабу, головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Володимир Замана у грудні 2012 року повідомив, що ВМС України після 15 січня 2013 р. почнуть нести бойову службу в ближній морській зоні Чорного моря: острів Зміїний, Керченська протока, район економічної промислової зони України. Протягом місяця по черзі кораблі будуть виконувати завдання із забезпечення безпеки і контролю судноплавства, економічної діяльності підприємств, що працюють у цій зоні, а також з охорони підводного і надводного простору. До 1991 року несення бойової служби у Середземному і Чорному морях здійснював ВМФ СРСР.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

397