Уряд повернув профілактичні медичні огляди учнів до навчальних закладів, повідомили в прес-службі КМУ.

Відповідну постанову, якою внесено зміни до пункту 4 «Порядку здійснення медичного обстеження учнів загальноосвітніх навчальних закладів», Кабінет Міністрів прийняв 14 січня 2013 року.

Згідно з документом, обов'язкові медичні профілактичні огляди учнів загальноосвітніх навчальних закладів будуть проводитись щороку медичними працівниками у загальноосвітніх навчальних закладах.

За словами міністра освіти, науки, молоді та спорту Дмитра Табачника, проведення медичних оглядів у школах підтримують батьки, зокрема за таке рішення висловилися понад 84% з них під час проведення «загальноукраїнських батьківських інтернет-зборів».

До того ж сьогодні деякі безвідповідальні батьки нехтують здоров'ям дітей, ігнорують відвідування лікаря з метою профілактичного огляду дитини або ж отримують формальні довідки.

Тим часом у школах медобстеженням будуть охоплені всі діти. Це дозволить своєчасно виявляти захворювання або схильність до них і надавати школярам відповідну медичну допомогу.

«Ми повинні приділяти особливу увагу профілактиці захворювань, особливо у дітей, - зазначив прем'єр-міністр України Микола Азаров. - Здоров'я підростаючого покоління - найважливіше завдання. Головний акцент варто зробити саме на профілактиці. І підходити до цього питання треба не формально».

Мінмолодьспорту доручено забезпечити умови для проведення медичних оглядів у школах, фахівців для здійснення кваліфікованого обстеження школярів надаватиме Міністерство охорони здоров'я.

Нагадаємо, за останні два роки зменшилася кількість дітей шкільного віку з порушеннями зору, постави і опорно-рухового апарату.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

773