Комітет Держдуми з конституційного законодавства і державного будівництва на засіданні у понеділок рекомендував прийняти в першому читанні поправки до Кодексу про адміністративні правопорушення, що встановлюють штрафи за ненормативну лексику в ЗМІ.

«Під законопроектом є підписи представників різних фракцій Держдуми, що свідчить про загальне розуміння необхідності вирішення цієї проблеми», - заявив журналістам віце-спікер Держдуми від «Єдиної Росії» Сергій Железняк.

У чинному законодавстві встановлено адміністративну відповідальність за нецензурну лайку в громадських місцях і матеріалах ЗМІ, призначених для дітей і підлітків. «Однак ми вважаємо, що мат і нецензурна лайка неприпустимі в будь-яких ЗМІ, тому запропонували ввести заборону на використання ненормативної лексики, відповідальність за вживання такого роду виразів у всіх ЗМІ», - підкреслив віце-спікер, повідомляє «Інтерфакс».

Штраф за нецензурну лайку в ЗМІ для громадян пропонується встановити в розмірі від 2 тис. до 3 тис. рублів; для посадових осіб - від 5 тис. до 20 тис. і для юридичних осіб - від 20 тис. до 200 тис. рублів.

Alpha

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

251