Основними завданнями реформування Збройних сил України є підвищення їх боєготовності. Про це заявив міністр оборони України Павло Лебедєв під час ознайомлення зі станом справ у командуванні Сухопутних військ Збройних сил України.

За даними прес-служби відомства, в командному центрі Сухопутних військ Лебедєв заслухав доповідь командувача генерал-полковника Геннадія Воробйова про стан озброєння та військової техніки і заплановані заходи щодо їх відновлення, дислокацію військ (сил), подальше використання військових містечок, які не передбачені в перспективному складі Сухопутних військ ЗС України.

Генерал-полковник ознайомив міністра із завданнями і порядком організації роботи на командному центрі виду Збройних сил України.

«Основними завданнями реформування Збройних сил України є підвищення їх боєготовності. В першу чергу реформування торкнеться військ забезпечення», - підкреслив Лебедєв.

Він зазначив, що Збройні сили України поступово перейдуть на контрактний принцип комплектування, буде оптимізована система військових навчальних закладів, а також військових частин, які не входять до бойового складу української армії.

«Вивільнені кошти будуть спрямовані на бойову підготовку та соціальне забезпечення військовослужбовців», - підкреслив міністр.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

290