Голова представництва України при Європейському Союзі Костянтин Єлісєєв сподівається, що до листопада 2013 року буде підписано угоду про асоціацію між Україною та ЄС. Про це він сказав в інтерв'ю «Українським новинам».

«Ми працюємо заради того, щоб цю угоду підписати не пізніше листопада поточного року, але наше завдання-максимум – підписати навіть раніше цього терміну», - зазначив Єлісєєв.

За його словами, на даний момент завершуються технічні процедури, пов'язані з підготовкою документа до підписання, зокрема, завершується переклад тексту 23-ма офіційними мовами країн ЄС і проводиться юридична звірка тексту документа.

«Я дуже сподіваюся, що у першому кварталі поточного року всі ці технічні речі будуть завершені», - додав він.

Єлісєєв також заперечує розподіл країн Євросоюзу на скептиків і оптимістів євроінтеграції України.

«Всі країни-члени ЄС консенсусом підтримали необхідність і важливість підписання Угоди не пізніше листопада поточного року», - підкреслив посол.

Єлісєєв також зазначив, що для України не існує дилеми: або Митний союз, або Європейський Союз.

За його словами, країна свідомо обрала курс на євроінтеграцію і ключова мета – підписати угоду про асоціацію з ЄС у 2013 році.

Нагадаємо, Україна і ЄС почали переговори щодо угоди про асоціацію в 2007 році і завершили їх у грудні 2011 року. 30 березня цього року угода була парафована сторонами.

У прийнятих висновках Ради ЄС з питань зовнішньої політики кажуть, що підписання Угоди про асоціацію може відбутися до листопада 2013 року, якщо українська влада продемонструє суттєвий прогрес у вирішенні означених Європейським союзом проблем.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

228