Державна служба надзвичайних ситуацій закликає відпочивальників у Карпатах бути гранично обережними у зв'язку із загрозою сходження лавин.

З відповідним закликом до громадян звернулися заступник директора департаменту управління рятувальними силами ДержНС Микола Чечоткін і директор українського Гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда.

«Якщо є якісь попередження, то, будь ласка, не випробовуйте долю і беріть до уваги всі ті попередження, які створюються ДержНС і Гідрометцентром», - сказав Чечоткін.

Він також зазначив, що перед виходом на туристичний маршрут необхідно зареєструватися у підрозділах ДержНС для того, щоб гірські рятувальники у разі надзвичайних ситуацій змогли оперативно надати свою допомогу, повідомляють «Українські новини».

У свою чергу, Кульбіда зазначив, що однією із причин загибелі людей у горах у зимовий період є провокування сходження снігових лавин.

У зв'язку з цим він закликав уникати місць, де найчастіше сходять лавини, не пересуватися у горах без інструктора і вибирати маршрути, відомі рятувальним групам.

Кульбіда також зазначив, що у найближчі дні у зв'язку з очікуваним потеплінням лавинонебезпечність у Карпатах зростає.

Нагадаємо, 13 січня рятувальники виявили туриста, який потрапив під лавину, і тіло його супутника у Закарпатській області.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

258