Прокуратура Шевченківського району м.Чернівці порушила кримінальне провадження і почала досудове розслідування за фактом нанесення тілесних ушкоджень співробітнику міліції.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області, це сталося вчора, 13 січня, під час проведення акції протесту групою людей під прапорами ВО «Свобода».

«Вони, ігноруючи рішення Чернівецького окружного адміністративного суду про заборону у місцях проведення заходів з організації візиту на Буковину делегацій міністерств закордонних справ України та Російської Федерації, рухалися у напрямку Чернівецького національного університету ім.Юрія Федьковича та намагалися провести акцію протесту», - уточнюється у прес-службі відомства.

На вимогу правоохоронців виконати рішення суду і припинити проведення акції протестувальники не відреагували. Більше того, почали чинити опір і намагалися вийти на проїжджу частину дороги і тим самим заблокувати рух кортежу міністрів.

Під час інциденту були завдані тілесні ушкодження працівнику міліції, який зараз перебуває у лікарні.

Дане повідомлення зареєстроване у Єдиному реєстрі досудових розслідувань за правовою кваліфікацією ч.2 ст.345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) КК України.

    

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

239