Розслідування у кримінальній справі, порушеній за фактом вбивства охоронців ТРЦ «Караван» у Києві, триває. Про це в інтерв'ю газеті «Взгляд» розповів начальник Головного слідчого управління МВС України Василь Фаринник.

«Вже стовідсотково доведено за допомогою низки експертиз, що вбивця із «Каравану» і Ярослав Мазурок - це один і той же чоловік. Зброю, із якої він убив охоронців гіпермаркету, поки не знайдено. Також доведено, незважаючи на спростування матері Мазурка, що у Сирецькому парку знайдено труп саме цієї людини. Можна з упевненістю стверджувати, що він скоїв суїцид. Однак застрелився з іншої зброї. Труп Мазурка для впізнання охоронцеві «Каравану», який залишився у живих, не пред'являвся, оскільки це не передбачено законодавством. Тіло пред'являлося дружині Мазурка, і вона впізнала у ньому свого чоловіка», - розповів Фаринник. Він також визнав, що інформація про причетність Мазурка до інших злочинів поки не підтвердилася.

«Поки таких даних немає, оскільки не знайдено знаряддя вбивства охоронців «Каравану», але розслідування триває. Також шукаємо тих, хто допомагав ховатися Мазурку. Справа буде закрита, тільки коли будуть повністю відпрацьовані всі питання щодо вбивства у «Каравані», буде відпрацьована причетність його до інших злочинів і завершені судові експертизи», - заявив він.

Як повідомляв ForUm, 26 вересня близько 15:00 у столичному торговому центрі «Караван» невідомий убив трьох приватних охоронців і одного поранив.

7 жовтня голова МВС Віталій Захарченко заявив, що міліція встановила особу вбивці охоронців. Злочинцем виявився уродженець Львівської області Мазурок Ярослав, 1974 року народження.

За даними МВС України, тіло чоловіка, схожого на підозрюваного в убивстві охоронців у торговому центрі, знайдене 7 листопада у Києві. За попередніми висновками, причина смерті - самогубство.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

310