Голови членам сім'ї судді Фрунзенського районного суду Харкова Володимира Трофімова відсікли, щоб заплутати слідство і утруднити ідентифікацію знарядь убивства. Про це в інтерв'ю газеті «Взгляд» розповів начальник Головного слідчого управління МВС України Василь Фаринник.

«На дверях у квартирі судді знайдені сліди від куль. Є сліди пороху на ліжку і на руках невістки Трофімова. Ймовірно, коли стріляли, вона намагалася закрити голову долонями. Спочатку всіх застрелили у голову, потім обезголовили. Це зроблено було з метою не допустити, щоб кулі потрапили до експертів, і було встановлено, з якої зброї стріляли. Не виключено, що ця зброя вже задіяна в інших злочинах, де були залишені гільзи», - розповів він.

За його словами, замки у квартирі були цілі, а оскільки тіло судді було у передпокої, значить, він сам відчинив двері вбивцям.

«Злочинців було як мінімум двоє, тому що один фізично не зміг би так швидко і майже безшумно розправитися з чотирма людьми. Дружину Трофімова вбили у вітальні, сина та невістку - у спальні. Вбивці готувалися заздалегідь і прораховували злочин. Перед вбивством об'єктив єдиної камери спостереження у будинку, яка належить приватній фірмі, заклеїли. При стрільбі, ймовірно, використовували глушник, адже сусіди не чули пострілів», - зазначив Фаринник.

За словами міліціонера, зараз у Харкові та області проводяться масштабні розшукові дії - гласні та негласні.

«У справі вже 180 томів, призначені 236 експертиз, із них по 101 вже є висновки. Отримано 174 дозволи від судів на проведення негласних слідчих дій. Спільно над справою працюють 7 процесуальних керівників, 27 слідчих і більше 50 оперативних працівників. Голови вбитих поки не знайдені», - визнав він.

Як повідомляв ForUm, 15 грудня у власній квартирі були знайдені обезголовлені тіла судді Фрунзенського райсуду Харкова Володимира Трофімова, його дружини Ірини Трофімової, їхнього сина Сергія, а також його цивільної дружини.

16 грудня на брифінгу у Харкові генеральний прокурор України Віктор Пшонка повідомив, що слідство розглядає три основні версії вбивства сім'ї Трофімова: вбивство пов'язане з професійною діяльністю судді, вбивство з метою заволодіння майном потерпілого, замовне вбивство.

17 грудня харківська міліція оголосила про винагороду в 200 тис. грн за допомогу слідству у розкритті цього тяжкого злочину.

10 січня 2013 року Пшонка заявив, що слідство розглядає як основну версію вбивства судді та його сім'ї заволодіння колекцією монет.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

511