Найсильніша за останні 10 років епідемія грипу охопила всі 50 штатів.

У Нью-Йорку та Бостоні оголошена надзвичайна ситуація. Захворілих - сотні тисяч. І їхня кількість продовжує зростати. Медикаментів на всіх не вистачає.

Вірус H3N2 підкосив усі 50 штатів. Останньою з температурою злягла Каліфорнія. Але найбільш тяжке становище - на Східному узбережжі. У Бостоні мер оголосив надзвичайний стан. Захворілих у 10 разів більше, ніж у минулому році, передає «ВВС».

350 кілометрів південніше - 10 загиблих: на надзвичайному стані цілий штат Ньй-Йорк. Тим самим припиняється дія закону, що забороняє щепити дітей і підлітків до 18 років. Крім того, статус НС дозволяє штату отримати фінансові ін'єкції із федерального центру. Ослабленому ураганом «Сенді» регіону - не зашкодить.

У Чикаго грипозні хворі заповнили приймальні покої восьми госпіталів, чим паралізували їхню роботу. Медустанови були змушені на час зачинитися і приймати тільки тих, хто потрапив всередину.

Через ЗМІ влада закликає громадян зробити щеплення. Втім, це той випадок, коли сказати простіше, ніж зробити. У тих штатах, де лютує грип, отримати вакцину не так просто. У поліклініках багатогодинні черги, у деяких медкабінетах щеплень немає зовсім. Вірус прийшов раніше, ніж зазвичай, до того ж лікарі не очікували, що він буде настільки агресивним.

Вірус H3N2 забрав життя 20 дітей. І це - занижені дані. Далеко не всі випадки дитячої смертності від грипу у США класифікуються саме як наслідок цього гострого інфекційного захворювання.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

204