Природні пожежі в австралійському штаті Новий Південний Вельс знищили десятки житлових будинків і пошкодили обсерваторію «Сайдинг-Спрінг», де розташований найбільший в Австралії телескоп. Про це повідомляє BBC News.

За даними агентства, згоріли 28 будинків, однак Australian Financial Review уточнює, що вогнем знищено не менше 33 будівель. У Новому Південному Вельсі зареєстровано близько 170 осередків пожежі, 30 із них до цих пір не вдалося локалізувати.

За словами співробітника пожежної служби Роба Роджерса, збиток від пожеж ще виросте. Роджерс визнав, що нинішні пожежі - одні із найнебезпечніших за його 30-річну кар'єру, оскільки поширюються з «лякаючою» швидкістю.

Телескоп, розташований в обсерваторії «Сайдинг-Спрінг», має лінзу діаметром 3,9 метра. Він був зроблений по частинах у Великобританії і Австрії, передає «Lenta.ru».

Природні пожежі у найбільш густонаселеному штаті Австралії почалися у перших числах січня через аномальну спеку - середня температура по країні перевищила 40 градусів Цельсія. Пожежі зачепили й інші райони Австралії - в острівному штаті Тасманія згоріло понад сто будівель.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

224