Невідомі обстріляли в Афінах сьогодні вночі офіс правоцентристської партії «Нова демократія», одна із куль влучила у кабінет прем'єр-міністра Антоніса Самараса.

Як повідомляє РІА «Новости» з посиланням на сайт газети «Етнос», за попередніми даними, двоє невідомих відкрили стрілянину із автомата Калашникова. Поліція виявила на місці НП дев'ять гільз. В'їзд у район перекритий силами поліції, в розслідуванні задіяні антитерористичні підрозділи і сапери.

«У кабінеті прем'єр-міністра знайшли кулю від автомата Калашникова», - заявив офіційний представник уряду Сімоса Кедікоглу. За його словами, метою нападників був кабінет Самараса.

Прем'єр поінформований про подію, в офіс «Нової демократії» вже прибув секретар політичного комітету партії.

Напередодні невідомі влаштували в Афінах серію підпалів в офісах партій, що входять у правлячу коаліцію: біля одного із офісів «Нової демократії» була підірвана саморобна бомба на основі газових балончиків, біля іншого вибухнули три пляшки із запальною сумішшю.

У приморському передмісті Гліфада в офіс правоцентристів кинули пляшку із запальною сумішшю, а у відділення лівоцентристської партії ПАСОК жбурнули дві цеглини.

Крім того, у центральному районі Кесаріані підпалили два банкомати.

У ніч на неділю невідомі підпалили будинок брата офіційного представника грецького Кабінету міністрів С.Кедікоглу. До цього були підпалені будинки кількох відомих журналістів, відповідальність взяли на себе анархістські угруповання.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

210