У Криму викрито чиновників, які привласнили майже 140 тис. грн, виділених із бюджету на харчування у дитячих садках, повідомили у прес-службі МВС.

Зокрема, встановлено, що для придбання вершкового масла Управління освіти провело тендер серед п'яти кримських постачальників. За підсумками конкурсу з фірмою-переможцем було укладено договір на постачання масла на суму, що перевищує півмільйона гривень.

Однак у ході перевірок виявилося, що процедура закупівлі проведена з порушеннями вимог Закону України «Про державні закупівлі» (жодне із п'яти підприємств не подало повний перелік документів), у зв'язку з чим торги повинні були скасувати.

Тим не менше, «зручна» для чиновників фірма майже до кінця 2012 року поставляла у дошкільні установи масло за завищеними розцінками. Різниця у цінах склала майже 140 тис. грн, які в подальшому були привласнені.

За фактом посадового злочину відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

277