Прем'єр-міністр Микола Азаров сподівається на конструктивні переговори з місією Міжнародного валютного фонду, яка приїде в Україну 24 січня. Про це він заявив у ході спілкування з користувачами Facebook.

«У нас є пропозиції щодо продовження співпраці з МВФ, і ми сподіваємося на конструктивні переговори з Місією», - сказав Азаров.

Нагадаємо, у 2010 році Україна і МВФ схвалили програму співпраці stand-by загальним обсягом 15,5 млрд дол з метою реалізації реформ в Україні.

Влітку 2010 року Україна отримала від МВФ перший транш у розмірі 1,89 млрд дол. У грудні 2010 року був виділений другий транш у розмірі близько 1,5 млрд дол.

Після цього виділення коштів за програмою було заморожене через невиконання Україною низки взятих на себе зобов'язань, зокрема, щодо підвищення тарифів на газ і теплопостачання для населення.

Зазначимо, у середині грудня Міжнародний валютний фонд підтвердив запланований візит місії Фонду в Україну у другій половині січня 2013 року. Спочатку візит планувався на початок грудня, проте був відкладений.

Як повідомляв ForUm, наприкінці грудня прем'єр-міністр заявляв, що Україна у 2013 році зможе обійтися без кредиту МВФ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

258