Національний банк України (НБУ) своєю постановою №515 від 10 грудня 2012 р. зобов'язав банки інформувати про проблемні міжбанківські кредити.

Так, цією постановою НБУ вносить зміни до положення про надання банками України інформації за угодами купівлі та продажу кредитних ресурсів у національній валюті на міжбанківському кредитному ринку.

«Банки в разі невиконання або неналежного виконання зобов'язань за договорами, на підставі яких здійснюються операції..., повинні повідомити про це не пізніше закінчення останнього дня строку виконання зобов'язань за угодою», - йдеться в постанові Нацбанку, передає «УНІАН».

У НБУ вважають, що дана норма підвищить ефективність регулювання ліквідності банків шляхом оперативного відстеження потоків кредитних ресурсів на міжбанківському кредитному ринку, сприятиме усуненню спекулятивного попиту на кредитні ресурси і подальшому зниженню вартості кредитів, що надаються реальному сектору економіки, а також дозволить своєчасно вживати превентивні заходи впливу до банків, фінансовий стан яких викликає занепокоєння.

Постанова №515 зареєстрована в Міністерстві юстиції і набере чинності з дня офіційного опублікування.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

268