Учора, 10 січня, відбулася зустріч міністра енергетики та вугільної промисловості України Едуарда Ставицького з Надзвичайним і Повноважним послом США в Україні Джоном Теффтом, повідомляє прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Під час зустрічі сторони обговорили питання співробітництва у сфері енергетики та реалізацію в Україні проектів з видобутку нетрадиційних джерел вуглеводнів, в яких беруть участь американські компанії.

Ставицький повідомив про ситуацію в галузі і запевнив, що договори про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться у межах Олеської та Юзівської ділянок, будуть підписані вже у лютому. Зі свого боку Теффт підтвердив готовність і надалі підтримувати інвестиційні проекти в енергетичному секторі України.

Під час зустрічі сторони обговорили подальші кроки України та США про приєднання до «Ініціативи щодо забезпечення прозорості у видобувних галузях» (ІЗПВГ). Міністр зазначив, що уряд і надалі послідовно виконуватиме свої зобов'язання в рамках створеної багатосторонньої групи зацікавлених сторін і робочого плану реалізації ініціативи, погодженого з секретаріатом організації.

Також сторонами було досягнуто принципової згоди про проведення найближчим часом чергового засідання українсько-американської робочої групи з питань енергетичної безпеки для подальшого розвитку співробітництва в галузі енергетики та енергетичної безпеки.

Міністр подякував американському дипломату за плідну співпрацю з Україною і висловив упевненість у здійсненні подальших успішних проектів.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

261