Прем'єр-міністр України Микола Азаров у четвер, 10 січня, провів зустріч з провідними вченими-істориками академіком НАН України Петром Толочко та головою Інституту національної пам'яті Валерієм Солдатенком, під час якої було порушено низку актуальних питань, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ .

Зокрема, під час зустрічі обговорювалися питання щодо підготовки до святкування 1025-річчя хрещення Київської Русі, фінансової підтримки наукового історико-філологічного журналу «Киевская старина», а також забезпечення реального захисту охорони історичних пам'яток. «Усе, що відбувається з охороною історичних пам'яток - воно мене особливо хвилює. Забезпечити реальний захист охорони історичних пам'яток, не допустити їх руйнування - наш святий обов'язок», - сказав Азаров.

Прем'єр-міністр акцентував увагу на підтримці з боку уряду збереження культурної та історичної спадщини нашої держави.

Він нагадав, що останнім часом уряд надає фінансову підтримку на відновлення і реконструкцію видатних архітектурних пам'ятників, зокрема культових споруд, серед яких і Успенський собор Києво-Печерської лаври.

Під час діалогу було також відмічено важливість донесення до громадян історичних фактів без спотворень, на базі документальних матеріалів.

Азаров наголосив на необхідності популяризації історичних знань в ЗМІ, в тому числі по телебаченню.

Йшлося також про активізацію наукової діяльності Інституту національної пам'яті.

Крім того, співрозмовники висловилися за доцільність проведення Року історії в Україні.

Азаров закликав істориків підтримувати тісний діалог із чиновниками: «Будемо підтримувати і допомагати один одному».


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

287