У китайській провінції Юннань у четвер, 10 січня, було страчено серійного вбивцю Чжана Юнміна, який за чотири роки позбавив життя 11 людей, повідомляє The China Daily.

У заяві місцевого суду, яку цитує газета, сказано, що засуджений на смертну кару у липні 2012 року Юнмін скоював свої злочини «особливо жорстоко, а їх обставини і наслідки були непомірно тяжкими».

Відомо, що з 1979 по 1997 роки Юнмін провів у в'язниці, будучи засудженим за вбивство. Про його життя після звільнення нічого не повідомляється, проте в період з березня 2008 по квітень 2012 року він убив 11 людей, його жертвами ставали самотні перехожі. Державне агентство «Сіньхуа» зазначає, що вбивця розчленовував тіла своїх жертв, аби приховати сліди злочину.

Агентство Agence France-Presse цитує китайську газету, в якій повідомляється, що сусіди Юнміна бачили мішки з предметами, схожими на кістки, що звисали з його будинку. Агентство також цитує публікацію гонконгської The Standard. Видання також стверджує, що вбивця продавав останки своїх жертв покупцям на ринку, які нічого не підозрювали, під виглядом страусиного м'яса. За даними газети, в будинку Юнміна поліція виявила ознаки того, що він вживав у їжу фрагменти тіл, пише «Lenta.ru».

Коментуючи більш ранні повідомлення китайських ЗМІ про упіймання і суд над Юнміном, AFP зазначало, що преса могла навмисне приховувати інформацію про те, що вбивця був канібалом, оскільки людоїдство було відмічено серед населення Китаю в період індустріалізації 1950-х років, що призвела до зубожіння села і масового голоду.

Alpha

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

300