Уряд України профінансує оренду літаків для вивозу людей, що застрягли в аеропортах через проблеми у компанії «АероСвіт».

Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час зустрічі з вченими-економістами заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров.

«Кабмін обговорює тему, як зняти гостроту питання, що виникло. Перш за все, виходом із цієї ситуації є вивезення пасажирів, які застрягли в аеропортах світу, а для цього необхідно залучати вільні літаки», - сказав він

Втім, за його словами, в Україні немає необхідного парку вільних літаків для перевезення такої кількості пасажирів, тому їх доведеться орендувати.

«Ми доручимо взяти в лізинг або оренду такі літаки і забезпечимо організацію повернень громадян в Україну», - підсумував прем'єр.

Як повідомляв ForUm, дипломатичні установи України контролюють ситуацію з пасажирами авіакомпанії «АероСвіт».

Нагадаємо, 5 січня через затримання літака авіакомпанії «АероСвіт» в міжнародному аеропорту Стокгольма в скрутній ситуації опинилися близько 40 громадян України. 5-6 січня за сприяння Посольства України в Швеції їх вдалося відправити на Батьківщину.

У зв'язку з відміною рейсу «АероСвіту» 6 січня п.р. в аеропорту Стокгольма виникли труднощі в ще однієї групи наших співвітчизників. Станом на 7 січня 5 українських пасажирів вказаного рейсу залишаються в Стокгольмі. Посольство України в Швеції продовжує вживати заходів щодо повернення українських громадян в Україну.

6 січня подібна ситуація виникла в міжнародному аеропорту Тель-Авів «Бен-Гуріон». 7 січня 19 з 54 громадян України були відправлені в міжнародний аеропорт Києва літаком компанії «МАУ», ще 35 українців планується відправити на Батьківщину літаками інших авіаліній.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

281