Віктор Медведчук вважає, що члени уряду, пропонуючи громадянам декларувати доходи, поки ще самі перебувають досить далеко від свідомого ставлення до інтересів держави.

«Ідея цілком здорова і обґрунтована, декларувати свої доходи і сплачувати податки громадяни зобов'язані. З цим ніхто не береться сперечатися, - написав лідер громадського руху «Український вибір» у своєму блозі на сайті «Кореспондент». - Питання в іншому: якщо влада хоче, щоб народ був законослухняний і свідомий, то вона повинна першою подати приклад, стати відкритою і прозорою».

Зараз же про «рівноправне партнерство з державою» не може бути й мови, адже особи, які перебувають при владі, дбають лише про власні інтереси. «У результаті ми маємо рівень корупції, який зашкалює..., демографічну, економічну і соціальну кризу, повний крах системи охорони здоров'я та освіти», - пише автор блогу.

Лідер «Українського вибору» впевнений, що змусити політиків відповідати за свої обіцянки і дії може тільки український народ, «об'єднавши зусилля і голосно озвучивши свої вимоги». Однією із головних вимог Медведчук називає ухвалення закону щодо протидії корупції, у якому буде введений принцип «презумпції винності» чиновників і обов'язкове декларування їхніх доходів і витрат.

Медведчук зазначив, що експерти громадського руху «Український вибір» вже розробили концепцію такого закону, винесли її на всенародне обговорення і закликають громадян до відкритої дискусії. «Якщо ми не нав'яжемо таку дискусію владі, вона ще багато років годуватиме нас обіцянками», - впевнений Медведчук.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

256