У 2013 році фахівці комунального об'єднання «Київзеленбуд» планують встановити у парках і скверах столиці художні фігурні композиції з рослин (топіари). Про це повідомляє прес-служба КМДА.

Перша грандіозна фігура Орла, висота якої сягне 6 м, а розмах крил - 13 м, буде встановлена ​​у квітні у центрі міста.

За словами генерального директора «Київзеленбуду» Михайла Царенка, для втілення цього задуму запросять як вітчизняних фахівців, так і зарубіжних.

«Спочатку ландшафтні дизайнери працюють над макетом топіари, потім виготовляють металевий каркас, встановлюють його і в залежності від характеру топіари (із живих рослин або сухих матеріалів) роблять відповідне оформлення. Сьогодні вже монтуються каркас Орла, який буде виготовлений із сухих гілок з обробкою за спеціальною технологією», - йдеться у повідомленні.

Президент об'єднання майстрів топіарного мистецтва Василь Андропов пообіцяв, що фігури стоятимуть від 5 до 10 років, адже вони обробляються спеціальним протипожежним і антисептичним матеріалом.

Наступною фігурою, яку спільно створять і встановлять фахівці комунального об'єднання і топіарного дизайну, буде Вовк з мультфільму «Жив-був пес».

Як зауважують у «Київзеленбуді», топіарне мистецтво, відоме ще за часів Римської імперії, сьогодні набуває популярності в Європі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

229