Під час зустрічі глав МЗС України і Росії Леоніда Кожари та Сергія Лаврова особливу увагу буде приділено перебігу придністровського врегулювання. Про це йдеться у коментарі Департаменту інформації і друку МЗС Росії у зв'язку з майбутнім візитом міністра закордонних справ Росії в Україну і проведенням сьомого засідання Підкомітету з міжнародного співробітництва Російсько-Української міждержавної комісії.

Як говориться у повідомленні на сайті МЗС РФ, 13-14 січня відбудеться візит Лаврова в Україну (м.Чернівці), в ході якого заплановане проведення сьомого засідання Підкомітету з міжнародного співробітництва Російсько-Української міждержавної комісії, очолюваного Лавровим і міністром закордонних справ України Кожарою.

«У рамках зазначеного Підкомітету створені і працюють шість підкомісій: з питань взаємодії у боротьбі з новими викликами і загрозами, врегулювання регіональних конфліктів, Азовсько-Керченського врегулювання, прикордонної та консульської проблематики, співпраці у міжнародних організаціях», - йдеться в повідомленні.

На засіданні Підкомітету будуть предметно розглянуті всі питання, що входять у компетенцію зазначених підкомісій.

Крім цього, глави зовнішньополітичних відомств мають намір обговорити й інші актуальні теми двостороннього російсько-українського співробітництва, найважливіші міжнародні проблеми, зокрема, проблематику європейської безпеки.

«Майбутня зустріч Лаврова і Кожари свідчить про активний політичний діалог між Росією та Україною», - йдеться в повідомленні МЗС.

Як повідомляв ForUm, глави МЗС України та Росії проведуть сьоме засідання підкомітету з міжнародного співробітництва українсько-російської міждержавної комісії 14 січня у Чернівцях.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

375