Завдяки об'єднанню Податкової та Митної служб, на базі яких створено Міністерство доходів і зборів, загальна кількість працівників органів, які реорганізуються, скоротиться на 5,8 тис., що становить 8,2%.

Таке рішення ухвалив 9 січня уряд, встановивши граничну чисельність новоутвореного Міністерства та його територіальних органів, повідомляє прес-служба Міністерства доходів і зборів.

Скорочення відбудеться у першу чергу за рахунок оптимізації функцій, які виконуватиме відомство, впровадження нових технологій у роботі, зокрема, комп'ютеризації видів робіт тощо.

«Штат нового відомства сьогодні був затверджений Кабінетом Міністрів України», - повідомив міністр доходів і зборів Олександр Клименко на установчій зустрічі з членами робочої групи, що займається розробкою концепції роботи нового Міністерства.

До створення концептуальної моделі залучені найкращі експерти Податкової та Митної служб, аудитори авторитетної міжнародної компанії PriceWaterHouseCoopers, які раніше працювали над стратегією реформування податкової політики України, а також провідні вчені.

Планується, що робоча група публічно представить концепцію роботи Міндоходів 17 січня цього року.

Нагадаємо, що Указом Президента України від №726/2012 від 24.12.2012 утворено Міністерство доходів і зборів України шляхом реорганізації Державної податкової служби України та Державної митної служби України, поклавши на Міністерство, що утворюється, функції з адміністрування єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування .

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

722