Конституційна асамблея планує у березні оприлюднити концепцію внесення змін до Основного закону. Про це в інтерв'ю «Комсомольской правде в Украине» заявив голова асамблеї, перший Президент України Леонід Кравчук.

«Напрацювань уже дуже багато. Плануємо у березні оприлюднити концепцію внесення змін до Конституції. Зараз багато ідей озвучується щодо реформування судової та правоохоронної систем, місцевого самоврядування», - сказав Кравчук.

Також, за його словами, асамблея аналізує всі положення нинішньої Конституції, з'ясовує, чому деякі норми Основного закону не виконуються. «Наприклад, у Конституції записано, що народний депутат голосує особисто. А на практиці ми бачимо, що у парламенті процвітає кнопкодавство. Тому, можливо, доцільно виписати, щоб депутат ніс відповідальність. Не можна, щоб народні обранці поводилися, як вовки у лісі», - зазначив він.

Говорячи про ідею винесення на референдум питання щодо обрання президента у парламенті, Кравчук підкреслив: «Не потрібно виносити на референдум питання, які можуть розколоти суспільство: мовне питання, доцільність приєднання України до Митного союзу, спосіб обрання президента. З референдумом необхідно бути дуже обережними і делікатними», - вважає голова асамблеї.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович підписав указ «Про Конституційну асамблею» 17 травня 2012 року. Згідно з документом, Конституційна асамблея - спеціальний допоміжний орган при Президентові України.

Головою асамблеї призначений перший Президент України Леонід Кравчук.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

252