На сьогоднішній день на обліку в органах внутрішніх справ України перебуває понад 1,5 тис. проблемних футбольних уболівальників, з якими проводяться профілактичні бесіди за місцем проживання, навчання і роботи.

«Тільки протягом жовтня-грудня цього року відбулося понад 7,5 тис. таких бесід. Разом з тим метою здійснення органами внутрішніх справ профілактичної роботи є не тільки попередження футбольних уболівальників про неприпустимість протиправної поведінки і роз'яснення їм відповідних положень законодавства, але і загальне підвищення правової культури та толерантності фанатів, формування з ними дружніх відносин», - зазначає управління зв'язків з громадськістю МВС України, передає «Інтерфакс-Україна».

З цією метою департаментом громадської безпеки МВС вивчається відповідний зарубіжний досвід. Зокрема, у першому півріччі 2013 року планується проведення товариського футбольного турніру між командами вболівальників футбольних клубів української Прем'єр-ліги і підрозділів міліції відповідних регіонів під гаслом: «Футбол - мова порозуміння».

Можливість проведення такого заходу вже обговорена з представниками комітету з питань стадіонів та безпеки проведення змагань Федерації футболу України, які повністю підтримали запропоновану ідею та висловили готовність сприяти в її реалізації.

В Україні існують 58 професійних футбольних клубів, які, за інформацією правоохоронців, підтримують близько 23,7 тис. активних уболівальників, у тому числі 6,8 тис. членів офіційних і 16,9 тис. - неофіційних фан-клубів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

212