Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді скоротити чисельність Міністерства внутрішніх справ на 6,7 тис. осіб – до 317,7 тис. Про це йдеться у законопроекті №1203, зареєстрованому в Раді 8 січня.

При цьому пропонується скоротити чисельність осіб рядового і начальницького складу на 1,5 тис. осіб.

У пояснювальній записці йдеться, що необхідність такого скорочення обумовлена ​​ передачею функцій МВС у сфері громадянства Державній міграційній службі, передають «Українські новини».

Крім того, Кабмін пропонує дозволити діяльність підприємств, що входять до сфери управління МВС і надають соціально-побутові послуги (пошив та ремонт форменого одягу, перукарські послуги), на території, де розміщуються органи і підрозділи міліції.

Законопроектом також пропонується надати працівникам органів внутрішніх справ та членам їхніх сімей право на пільгове реабілітаційне та санаторно-курортне лікування за рахунок коштів державного бюджету.

Крім цього, уряд пропонує вилучити із законодавства норму, згідно з якою начальник Головного управління у боротьбі з організованою злочинністю МВС є за посадою першим заступником міністра внутрішніх справ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

639