Перший заступник голови Верховної Ради України Ігор Калетник прогнозує, що завтра парламент позбавить депутатських повноважень парламентаріїв, які, працюючи в уряді, мають статус народного депутата.

Зокрема, на запитання, коли буде вирішене питання суміщення посад міністра і народного депутата новопризначеним міністром оборони України Павлом Лебедєвим і міністром економічного розвитку і торгівлі Ігорем Прасоловим, Калетник сказав: «Думаю, це повинно вийти. Завтра ці питання мають розглядатися на пленарному засіданні. Ці питання не вимагають попереднього розгляду, оскільки вони є кадровими. Завтра ВР повинна це проголосувати», - сказав Калетник, передає «РБК-Україна».

На його думку, такий прогноз є небезпідставним, адже сьогодні на засіданні погоджувальної ради за заявами представників різних політичних партій звучали заклики до дотримання норм закону. «Тому я впевнений, що це рішення має бути прийняте, тим більше, що воно не є для когось якимось принциповим у плані політичних якихось моментів. Тому це рішення треба приймати, якщо ми говоримо про те, що ми повинні дотримуватися норм чинного законодавства», - сказав Калетник.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

222