Національний банк України продовжить курс на лібералізацію валюти. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, у ході прес-конференції на тему: «Про цінову ситуацію в Україні за підсумками 2012 року» заявив керівник групи радників голови Національного банку України Валерій Литвицький.

«Курс НБУ на поступову лібералізацію валютного регулювання, який був закладений кілька років тому, поки не реалізований. Тому ми будемо віддавати перевагу економічним методам. Як відомо, була заява про введення валютних інтервенцій. Ми будемо здійснювати їх у тому обсязі, в якому вони відображають дії не ринкових сил, а ситуаційних, епізодичних і, в тому числі, спекулятивних атак», - зазначив він.

За його словами, обсяг негативного сальдо валютних інтервенцій у грудні 2012 року був у рази менше, ніж у листопаді. «Ринок зрозумів, що необхідно вірити НБУ», - сказав Литвицький.

Він підкреслив, що арсенал економічних і адміністративних методів впливу з боку мегарегуляторів не вичерпаний. «Курс на лібералізацію валюти не згорнуть, і чим менше буде перевірок на міцність з боку НБУ, тим швидше будуть домінувати процеси лібералізації валюти і згортатися тимчасові процеси адміністрування», - підсумував Литвицький.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

361