Центральний районний суд Миколаєва засудив колишнього сержанта міліції Олександра Фартушного, який жорстоко побив молодих людей, до чотирьох років позбавлення волі.

Як повідомляє прес-служба прокуратури області, суд визнав винним підсудного Фартушного у скоєнні злочинів, передбачених ч.3 ст. 296 (хуліганство), ч.2 ст.365 (перевищення влади або службових повноважень), ч.1 ст.122 (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження) КК України і засудив його до покарання у вигляді 4 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати організаційно-розпорядчі посади строком до 1 року. Також суд зобов'язав Фартушного виплатити штраф державі у розмірі 8500 грн. Крім того, підсудний у ході судового слідства відшкодував потерпілим матеріальні збитки.

«З урахуванням тяжкості вчинених злочинів державне обвинувачення орієнтувало суд на міру покарання у вигляді позбавлення волі строком на 6 років, суд погодився з доведеністю вини підсудного і виніс свій вирок. Тільки після вивчення вироку і протоколу судового засідання буде вирішене питання про доцільність оскарження зазначеного рішення», - підкреслив старший прокурор прокуратури Центрального району Олександр Обуховський.

Нагадаємо, справа про побиття була порушена в середині липня 2012 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

297