У 2013 році в Україні не очікується ризиків інфляції і дефляції гривні. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, в ході прес-конференції на тему: «Про цінову ситуацію в Україні за підсумками 2012 року» заявив керівник групи радників голови Національного банку України Валерій Литвицький.

«Мій прогноз оптимістичний. Я думаю, що сила інерції (економічних процесів. - Ред.) може спрацювати в першому кварталі нинішнього року, оскільки він вважається більш чутливим до цінової траєкторії року», - сказав він.

Також, на його думку, великого прориву в оновленні економічної позитивної динаміки не буде, бо січень-лютий - це традиційно складні місяці. «Перший пік у річній господарській траєкторії фіксується десь у березні, але теж не завжди», - підкреслив Литвицький.

Він також заявив, що перший квартал, а також рік у цілому за інфляційними показниками буде не гірший, ніж 2012-й. «Я думаю, що у нас є всі шанси для того, щоб інфляція була як мінімум на рівні офіційного прогнозу, це 4,6%», - сказав керівник групи радників голови НБУ.

За словами Литвицького, нинішній рік не буде наближеним до якоїсь небезпечної межі як в інфляції, так і в дефляції.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

228