У Міністерстві закордонних справ України запевняють, що продовжують вживати всіх необхідних заходів для звільнення викраденої у Сирії українки Анхар Кочнєвої.

Про це на брифінгу сказав заступник директора Департаменту інформаційної політики МЗС України Василь Зварич, відповідаючи на запитання журналістів.

«Українською стороною дійсно задіяний весь спектр засобів, спрямованих на вирішення цієї ситуації, в тому числі по лінії міжнародних організацій та у взаємодії з впливовими іноземними партнерами нашої держави», - підкреслив Зварич, повідомляє «УНІАН».

У той же час, зазначив він, враховуючи специфіку цього питання, деталі проведеної роботи не повинні розкриватися, адже це може зашкодити самій захопленій.

Як повідомлялося раніше, сирійські повстанці відклали страту українки Кочнєвої і заявили, що українська сторона відмовляється від переговорів.

Кочнєву викрали бойовики основного сирійського опозиційного воєнізованого угруповання, яке іменує себе підрозділом Вільної сирійської армії.

8 листопада в Facebook з'явилося відеозвернення Кочнєвої з проханням виконати вимоги викрадачів. Однак про вимоги заручниця не повідомила.

Пізніше у ЗМІ з'явилася інформація, що сирійські повстанці вимагають за викрадену українку 50 млн дол і загрожують стратити Кочнєву 13 грудня, якщо до цього часу не отримають викуп. У другому зверненні, опублікованому 28 листопада, журналістка заявила, що прибула до Сирії за завданням російських спецслужб, займаючись перекладом переговорів одного із російських офіцерів з його сирійськими колегами.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

209