В Україні четвертий рік поспіль знижується рівень інфляції. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, у ході прес-конференції на тему: «Про цінову ситуацію в Україні за підсумками 2012 року» заявив керівник групи радників голови Національного банку України Валерій Литвицький.

«В історії гривні ще не було такого періоду, коли протягом чотирьох років знижується рівень інфляції. У 2012 році зафіксовано історичний мінімум інфляції з показником 0,6%», - сказав він.

Литвицький зазначив, що подібна ситуація вже спостерігалася в Україні, але не такий тривалий період часу, це 2001-2002 рр.

«У 2002 році в порівнянні з періодом 2001 року був зафіксований рівень інфляції споживчих цін з показником 0,8%. У минулому році в порівнянні з 2011 роком він становив 0,6%. Ми вважаємо, що це максимальне наближення до рівня цінової стабільності гривні», - підкреслив керівник групи радників голови НБУ.

Він також додав, що протягом 2012 року в Україні спостерігалися як процеси дефляції, так і інфляції, а також було два місяці, протягом яких даний показник залишався на нулі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

298