Кілька десятків українців все ще не можуть повернутися в Україну через ситуацію з авіакомпанією «АероСвіт». Про це під час брифінгу повідомив заступник директора Департаменту інформаційної політики МЗС України Василь Зварич.

«Станом на сьогоднішній день наші громадяни ще мають певні труднощі в аеропортах Данії, Польщі, Ізраїлю, Швеції, де також затримані за борги кілька літаків цієї авіакомпанії», - сказав він.

За словами Зварича, МЗС та закордонні дипломатичні установи вживають усіх можливих заходів для надання допомоги українцям, передає «УНІАН».

У той же час на сьогоднішній день, повідомив Зварич, понад 300 громадян України, які не змогли своєчасно вилетіти із В'єтнаму, Узбекистану, Ізраїлю, Угорщини, Швеції та інших країн, завдяки зусиллям МЗС та закордонних дипустанов повернулися на Батьківщину.

Нагадаємо, авіакомпанія «АероСвіт» була змушена скасувати низку рейсів 5-8 січня через припинення обслуговування у деяких аеропортах, зокрема, у Варшаві, Стокгольмі, Копенгагені, Тель-Авіві. Зупинка літаків компанії у зазначених пунктах, у свою чергу, обмежила можливості «АероСвіту» у забезпеченні своєчасного виконання рейсів в інших напрямках.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

216