Міністерство аграрної політики і продовольства прогнозує у 2013 році валовий збір озимої пшениці в обсязі 19 млн тонн. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на брифінгу в Кабінеті Міністрів заявив міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк.

«Посіви озимих культур виконані на площі 8,1 млн га. Посіви озимої пшениці перебувають на рівні минулого року - 6,7 млн ​​ га, жита - 304 тис. га, ячменю - 1,1 млн га», - зазначив він.

Міністр заявив, що в більшості областей стан посівів озимих не викликає тривоги. «Сходи ми отримали на площі 7,8 млн га, а це 96%. Із них у доброму та задовільному стані перебуває 7,1 млн га (92%). Слабкі та рідкі сходи - 0,7 млн ​​ га (8%)», - заявив Присяжнюк.

Чиновник також повідомив, що 85% насіння зернових і зернобобових культур готові до весняної посівної. Крім того, за його словами, для покриття дефіциту насіння у деяких сільгоспвиробників Державним насіннєвим фондом підготовлено 10 тис. тонн насіння ярих культур.

Як раніше повідомляв ForUm, глава уряду Микола Азаров заявляє, що урожай зернових в 2013 році може бути на 20-30% вище, ніж у попередньому.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

233