Сьогодні в Україні 6-7 мільйонів людей не мають кадастрових номерів належних їм ділянок. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, у ході брифінгу в Кабінеті Міністрів заявив директор Центру Державного земельного кадастру Андрій Тарнопольський.

У той же час, за його словами, власники так званих кратних актів на землю не повинні хвилюватися. «Їхнім ділянкам кадастрові номери будуть присвоюватися за фактом звернення громадян в районні управління Держземресурсу, і системно вони вже визначені», - заявив Тарнопольський.

Також чиновник уточнив, що людям, які отримали право на землю в 1991-1993 рр. без виконання геодезичних робіт, щоб уникнути проблем варто належно оформити технічну документацію, оскільки їм неможливо присвоїти кадастровий номер, без якого землю не можна подарувати, продати і здійснювати з нею будь-які операції.

Нагадаємо, з 1 січня 2013 року кожен українець через Інтернет може скористатися електронною публічною кадастровою картою, на якій можна побачити цифрову карту України, межі областей, районів, населених пунктів, окремих земельних ділянок та їхні межі, кадастрові номери, форму власності, цільове призначення, а також карту з характеристиками ґрунтів українських земель.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

363