Акція громадянської непокори, оголошена екс-прем'єром Юлією Тимошенко, є незаконною та протиправною, вважає прокурор Харківської області Геннадій Тюрін.

«Я вважаю, що акція непокори Юлії Володимирівни Тимошенко, оголошена 8 січня 2013, є незаконною та протиправною. Органи прокуратури, як і органи Пенітенціарної служби та медпрацівники, зацікавлені у тому, щоб Юлія Володимирівна була здорова. Для цього вживаються всі передбачені законом методи і заходи», - сказав Тюрін на брифінгу у середу.

На його думку, акція екс-прем'єра є примхою, спрямованою на формування хибної суспільної думки, а також є способом затягнути судовий процес у справі ЄЕСУ і домогтися пом'якшення режиму відбування покарання у «газовій справі».

«Моє глибоке переконання, що акція непокори є примхою Юлії Володимирівни, яка спрямований на формування хибної суспільної думки про те, що нібито має місце порушення прав Юлії Володимирівни. І другий момент: всіляко затягнути судовий процес, затягнути час перебування у лікарні, а також зробити все можливе, щоб був послаблений режим відбування покарання, яке визначене судовим вироком у вигляді 7 років позбавлення волі», - сказав Тюрін, передає «Інтерфакс-Україна».

Він нагадав також, що закон - один для всіх, і заявив, що прокуратура буде діяти в рамках закону незалежно від того, хто яку посаду обіймає або обіймав раніше.

Нагадаємо, 7 січня Власенко оприлюднив відкритого листа Тимошенко Президенту України Януковичу, у якому екс-прем'єр оголосила про початок особистої акції громадянської непокори.

Зокрема, Тимошенко заявила, що відмовляється спілкуватися зі слідчими і прокурорами, не має наміру добровільно їхати у суд, а в разі спроби доставити її примусово чинитиме фізичний опір.

Екс-прем'єр також відмовилася повертатися у палату до тих пір, поки там ведеться відеоспостереження і цілодобово перебуває караул.

У рамках акції непокори екс-прем'єр провела ніч з вівторка на середу у душовій кімнаті.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

248