Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив Міністерству економічного розвитку і торгівлі протягом місяця доопрацювати законопроект «Про внутрішню торгівлю».

Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він заявив під час засідання уряду.

«Не секрет, що наш внутрішній ринок у багатьох випадках занадто лояльний до імпортного ширвжитку. Кожен новостворений квадратний метр у торговому центрі в середньому дає 80% прибутку імпортерам, і тільки 20% - вітчизняним виробникам, а повинен бути, принаймні, паритет», - сказав він.

Азаров підкреслив, що після «Правил радянської торгівлі» жодного системного законодавства про внутрішню торгівлю не було.

«Мінекономрозвитку розробило проект закону про внутрішню торгівлю, але він довго пролежав у парламенті без розгляду, тому 12 грудня минулого року уряд відкликав цей законопроект, щоб актуалізувати його», - сказав він.

На думку прем'єра, цей закон допоможе виправити очевидні диспропорції, що склалися в торгівлі.

Він підкреслив, що доопрацювання законопроекту «Про внутрішню торгівлю» треба прискорити і заручитися підтримкою громадськості. Азаров доручив міністру економічного розвитку і торгівлі завершити цю роботу протягом місяця.

Аліна Єремеєва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

237