Глава Держземагентства Сергій Тимченко звернувся до громадян з проханням допомогти знайти помилки в кадастровій карті України. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він заявив під час брифінгу в Кабміні.

«Сьогодні на карті є помилки, накладки, хтось не може знайти свою ділянку. Але через це (створення земельного кадастру. - Ред.) пройшов увесь цивілізований світ й іншого шляху немає», - сказав Тимченко.

Він нагадав, що попередні 20 років українці реєстрували земельні ділянки на паперових носіях. «Найплачевнішим було те, що перевірити якість внесених даних було неможливо. Коли ж оцифрували більше 50 млн документів і звели їх воєдино, то виявили достатню кількість помилок», - зазначив він.

За його словами, на сайті, де розміщена кадастрова карта, є спеціальна таблиця, в яку кожен громадянин може ввести свої дані та повідомити про помилку в земельному кадастрі.

Нагадаємо, з 1 січня 2013 року кожен українець через Інтернет може скористатися електронною публічною кадастровою картою, на якій можна побачити цифрову карту України, межі областей, районів, населених пунктів, окремих земельних ділянок та їх межі, кадастрові номери, форму власності, цільове призначення, а також карту з характеристиками ґрунтів українських земель.

Аліна Єремеєва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

717