Торгово-розважальний центр Ocean Plaza (Київ) пояснює пошкодження у акули, що знаходиться в їхньому акваріумі, тим, що тварина отримала їх під час недоброякісного транспортування.

Про це йдеться в повідомленні на сторінці ТРЦ в соціальній мережі Facebook.

«Акула отримала при транспортуванні невеликі пошкодження, які незабаром пройдуть. Ніякої інфекції на пошкоджених ділянках шкіри виявлено не було», - сказано в повідомленні.

Акула не проявляє агресії до інших мешканців акваріума і водолазів, а за своїми фізіологічними особливостями вона може, як активно плавати, так і довго лежати на дні.

Зазначається, що акула була спіймана в океані в юному віці, а виросла в одному з акваріумів Європи.

Як повідомляв ForUm, Державна екологічна інспекція в Києві перевіряє легальність вилучення з природного середовища акули в торгово-розважальному центрі Ocean Plaza у Києві.

Захисники тварин пов'язують травми акули з неналежними умовами її утримання, зокрема, із занадто малим розміром акваріума, в який її помістили.

Зазначимо, що за жорстоке поводження з тваринами передбачена кримінальна відповідальність згідно зі статтею 299 Кримінального кодексу (штраф 850-3 400 гривень або обмеження волі до 2 років).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

392