Генеральна прокуратура України скасувала обвинувальний висновок у кримінальній справі проти екс-майора Управління Державної охорони Миколи Мельниченка, підозрюваного в розголошенні державної таємниці, і направила справу на додаткове розслідування.

Про це повідомили в прес-службі Генпрокуратури, зауваживши, що ця процедура була здійснена слідчим відомства у рамках нагляду за розслідуванням цієї справи, яке проводила і надалі проводитиме Служба безпеки України, передає «УНІАН.

У той же час у Генпрокуратурі не змогли уточнити, на яких підставах справу направлено на додаткове розслідування, допустивши, що причиною цього стала необхідність у проведенні деяких додаткових слідчих дій.

Як раніше повідомляв ForUm, головне слідче управління Служби безпеки України завершило досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо Миколи Мельниченка.

Нагадаємо, 24 жовтня на підставі постанови Шевченківського районного суду м. Києва Мельниченко був затриманий співробітниками СБУ в міжнародному аеропорту «Бориспіль».

26 жовтня суд змінив Мельниченку запобіжний захід у вигляді взяття під варту на заставу.

6 грудня Мельниченку повідомили про підозру у розголошенні державної таємниці та перевищенні службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки, тобто у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 328 і ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

265