Більше 120 мільйонів записів про податки грецьких громадян вкрали співробітники компанії в одному з пригородів Афін, повідомляє сайт газети «Етнос».

За оцінкою фахівців, на «чорному ринку» такий обсяг персональних даних можна продати за 100 тисяч євро.

Відділ поліції, що займається кіберзлочинами, почав розслідування проти власників компанії, в якій працюють 35 співробітників. Їм вдалося роздобути податкові декларації, дані про заборгованість щодо податків, про активи громадян, інформацію про компанії і їх фінансовий стан, платежі державі. Як "джерело" інформації один раз згадується міністерство фінансів, передають РІА «Новости».

«Це найбільший витік даних, з яким ми зіткнулися», - заявив один зі співробітників правоохоронних органів. Між тим, останнім часом це третій випадок великої крадіжки персональних даних громадян Греції.

У кінці листопада відділ по боротьбі з кіберзлочинністю заарештував 35-річного співробітника приватної фірми, який намагався продати інформацію про 9 мільйонів платників податків, коли все населення Греції становить 10,8 мільйона чоловік. Цьому передувала крадіжка документів з макроекономічними даними міністерства фінансів. Поліція не виключає, що всі три випадки пов'язані між собою і з’ясовує, хто зі співробітників Мінфіну міг вкрасти такий обсяг інформації.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

216