Управління Верховного комісара Організації Об'єднаних Націй у справах біженців (УВКБ ООН) вітає виділення Україною 1 млн гривень, призначені для гуманітарної допомоги біженцям з Сирії.

«Влада України виділила Управлінню Верховного комісара ООН у справах біженців мільйон гривень на допомогу сирійцям. Україна вперше виступила як донор Управління, де високо оцінили цей крок», - йдеться у повідомленні центру новин ООН.

Регіональний представник УВКБ ООН Олдріх Андрісек зазначив, що Україна до цього мала статус отримувача допомоги, а тепер сама стала донором, що підтримує біженців, повідомляють «Українські новини».

За даними ООН, понад 500 тис. сирійців зареєстровані як біженці в 4 сусідніх країнах або очікують реєстрації.

«Причому їх кількість збільшується щодня на 3 тис. осіб. Ще 25 тис. сирійців шукають притулку в країнах Євросоюзу», - сказано в повідомленні.

За словами Андрісека, до влади України та Молдови з проханням про надання можливості залишитися в цих країнах звернулися кілька сотень сирійців, переважно - люди, які приїхали на навчання або роботу до конфлікту.

ООН сподівається, що ті, хто має серйозні підстави не повертатися до Сирії, де триває конфлікт, отримають необхідний захист і не будуть насильно виселені з країни.

У повідомленні наголошується, що з початку 2011 року з проханням про надання притулку в Україні звернулися 266 сирійців, більша частина яких вихідці з сирійських міст Алеппо і Дамаска.

Крім того, ООН повідомляє, що з метою знаходження коштів для сирійських біженців у кінці січня в Кувейті планується міжнародна конференція донорів.

19 грудня організація відмітила необхідність 1,5 млрд доларів на гуманітарну допомогу сирійцям.

Нагадаємо, раніше Україна перерахувала на спеціальний рахунок ООН кошти, призначені для гуманітарної допомоги біженцям з Сирії, які знаходяться на території країн Близького Сходу.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

220