Австралійське бюро метеорології повідомляє, що вперше за історію спостережень за погодою в Австралії середня національна максимальна температура протягом п'яти днів поспіль була більше +39 градусів.

На території Нового Південного Уельсу, Канберри, Тасманії та Вікторії введена заборона на розпалювання багать. Всі національні парки, державні ліси і заповідники закриті для відвідування, передає «ВВС».

Комісар державної протипожежної служби Шейн Фіцсіммонс на прес-конференції попередив, що небезпека, пов'язана зі збереженням в країні спекотної і сухої погоди, ще не минула.

«Ми повинні зберігати пильність, а люди повинні бути готовими діяти, як тільки умови в їх області зміняться», - сказав він.

Прем'єр-міністр Джулія Гіллард теж порадила жителям Австралії бути напоготові.

«Дуже важливо, щоб люди убезпечили себе, щоб вони прислухалися до місцевих органів влади і місцевих попереджень. Це - дуже небезпечний день», - сказала вона.

Дещо понизити температуру повинні холодні повітряні маси з півдня. Однак представники влади попереджають, що холодний атмосферний фронт рухається повільно.

Як повідомляв ForUm, за минулі вихідні пожежі зруйнували понад 100 будинків у Тасманії. Рятувальники обшукували руїни, проте про наявність жертв не повідомляється.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

227