Прокуратура Голосіївського району Києва заявила в Окружний адміністративний суд позов про визнання протиправним та скасування розпорядження Голосіївської райдержадміністрації, на підставі якого квартири, виділені КМДА для дітей-сиріт, надані іншим жителям району. Про це ForUm'у повідомили в прес-службі прокуратури.

Згідно з повідомленням, у 2007 році Головне управління житлового забезпечення КМДА передало Голосіївській РДА три квартири для забезпечення житлом дітей-сиріт, які повернулися з дитячих будинків і перебували на квартирному обліку.

Прокурорською перевіркою встановлено, що передані для сиріт квартири РДА надала іншим особам на підставі виданого розпорядження.

«Діти, які повернулися з дитячих будинків і не мають власного житла, були змушені проживати спільно з малозабезпеченими сім'ями опікунів в однокімнатних квартирах, а один хлопчик повернувся жити до матері, яку суд позбавив батьківських прав», - йдеться у повідомленні.

Ці діти з 2004 року перебувають на квартирному обліку і досі звертаються до РДА за допомогою у вирішенні житлового питання.

Згідно зі ст. 46 Житлового Кодексу України, житлові приміщення поза чергою надаються дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування, після завершення терміну перебування у сім'ї опікуна чи піклувальника, прийомній сім'ї, дитячому будинку сімейного типу, закладах для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також особам з їх числа у разі відсутності житла або неможливості повернення займаного раніше жилого приміщення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

203