Упродовж святкових днів Державна служба з надзвичайних ситуацій України ліквідувала більше 1 тисячі пожеж, під час яких було врятовано 79 осіб. Не допущено знищень 341 будівлі.

Про це, як передає кореспондент ForUm'у, у ході брифінгу заявив начальник відділу оперативно-чергової служби ДержНС Володимир Демчук.

«Протягом минулого тижня техпідрозділи служби виявили та знешкодили 40 вибухонебезпечних предметів. Основна подія, до якої ми залучили рятувальні підрозділи служби, сталася 6-7 січня, коли двоє киян заблукали в горах Івано-Франківської області», - сказав він.

Також Демчук повідомив, що за час свят соціальні патрулі врятували від переохолодження більше тисячі чоловік. Постраждалі були доставлені в пункти обігріву.

За словами начальника відділу оперативно-чергової служби, в Україні сьогодні діє понад 3200 пунктів обігріву, в які звернулися більше 41 тис. українців.

Тим часом, директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда попередив, що в Карпатах за час свят випала значна кількість снігу і почався лавинонебезпечний сезон.

«За вихідні випало 27-31 міліметрів опадів, і сніг ще свіжий. Саме він є основною загрозою для сходження лавин», - підсумував він.

Аліна Єремеєва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

302